Bez brige rolat |
Vrijeme je maškara i po starom dobrom običaju djeca iz ulice se maškaraju i dolaze susjedima na vrata.
Ponudi ih se nekom fritulom ili krafnom i obavezno udjeli nešto novca, obično sitniša! Od njih nitko sretniji!
4 jaja, 200 g šećera, 200 g brašna, dobro je 50 g zamjeniti škrobnim brašnom, 1 šećer vanilija, 1 jogurt,
1 prašak za pecivo.
Za kremu:
300 ml vrhnja za šlag, 150 g bijele čokolade, 2 lista želatine, 1 šećer vanilija.
I još pink boja za kolače i 1 žlica kakaa za obojati biskvit.
Priprema:
Odvojiti bjelanjke i žutanjke. Bjelanjke istući u čvrst snijeg i dodati postupno pola količine šećera. Posebno istući žutanjke s preostalim šećerom i šećer vanilijom. Umiješati sve navedene sastojke i na kraju bjelanjak.
Smjesu podijeliti na tri dijela. Jedan ostaviti kakav jest, drugom dodati pink boju, trećem kakao i nekoliko kapi pink boje. Sve dobro izmiješati i izliti na papirom prekriven lim za pečenje. Razvući smjese da se dodiruju u pravilnoj crti...koliko je više moguće.
Peći na 180°C 10 - 12 min.
Pripremiti čisti list pek papira i pečen biskvit odmah izvaditi na njega i skinuti onaj na kojem se pekao. Zamotati u rolat s papirom.
Za kremu omekšati, otopiti čokoladu u 1 dl vrelog mlijeka. Ne smije kuhati.
Prethodno namočenu i nabubrenu želatinu ocijediti i dodati vrućoj čokoladi. Miješati dok se ne otopi. Najbolje je sve to raditi na pari, ako nemate prakse direktno na ploči...
Istući vrhnje za šlag ali ne do kraja...neka ostane prilično mekano. Umiješati čokoladu, koja se već skoro ohladila. Može se umiješati mikserom na manjoj brzini.
Premazati biskvit s 2 / 3 kreme ili po želji, a dio ostaviti za rolat izvana.
Svinuti, stisnuti i ostaviti sat - dva u hladnjak. Premazati kremom izvana i ukrasiti po želji!
Primjedbe
Objavi komentar