Kad zafali kalorija i vitamina, zna se ... na redu je kiseli kupus s neizostavnom pancetom i ostalim društvom!
Sastojci:
1 kg ribanog kiselog kupusa, 400 - 500 g svinjetine bez kosti, kriške dimljene pancete u željenoj količini i ne da su tanje od 6 - 7 mm, 1 crveni luk, 2 češnja češnjaka, 2 mrkve, 1 žličica crvene paprike, 1 - 2 lista lovora,
sol, papar i 1 žlica masti ili ulje.
Priprema:
Na vrućem ulju popržiti meso narezano na komadiće.
Posoliti, popapriti i dodati lovor i luk narezan na režnjeve, što je moguće tanje.
Kad povene...
...dodati i mrkvu na kolutiće i usitnjen češnjak. Pirjati ... dodajući po malo vode
5-6 min.
Dodati i crvenu mljevenu papriku i po ukusu malo feferona ili ljute paprike.
Kiseli kupus isprati hladnom vodom i to samo ako je jako kiseo i dobro ga ocijediti. Onaj domaći je prava šteta ispirati zbog vitamina koji se nalaze u njemu.
Posudu za pečenje premazati s 1 žlicom masti, rasporediti kiseli kupus i umiješati meso...
Složiti kriške pancete.
Uliti 2 dl vode, pokriti folijom i peći na 250°C 15 min... Maknuti foliju i peći još toliko da zarumeni...
S kuhanim krumpirom je savršen spoj... Vi kako hoćete!
Primjedbe
Objavi komentar