Moja salata danas je bila skoro pa proljetna - Svježe, tek ubrane rotkvice, čije lijepe, mlade listiće obavezno dodam salati. Slika govori sve! Potražite iste na svojoj tržnici!
Sastojci:
krumpir, luk, jaja, mlijeko, maslac, parmezan, dimljeni sir ili ementaler, juha, sol, papar, ulje, rikula, rotkvice, zelena salata, limun, maslinovo ulje.
Priprema:
Krumpir narezati na kriške, posoliti i nauljiti. Izmiješati! Na 2-3 žlice ulja popržiti sitno narezani crveni luk.
U maslacem premazanu vatrostalnu posudu složiti ploške krumpira.
Između redova rasporediti prženi luk i usitnjeni peršin.
Uliti juhe ili vode u kojoj otopiti goveđu kocku za juhu... količina ovisi o veličini posude i količini krumpira, ali neka ne bude više od 1 cm visine - tek da ima nešto tekućine.
Peći u zagrijanoj pećnici oko pola sata.
Preliti umakom od mlijeka, jaja i ribanog parmezana.
Omjer je: 3 jaja, 4 dl mlijeka, 1 vrećica parmezana, malo soli! Prilagodite količini. Umak mora prekriti površinu krumpira.
Preko rasporediti naribani sir i komadiće maslaca.
Peći još 15 - 20 min na 220°C...do željene boje!
Izmiješati sok limuna, maslinovo ulje i sol...preliti salatu i izmiješati!
Uživajte u jelu koje jednako prija i vruće...
Primjedbe
Objavi komentar