Sastojci:
1-2 buketića cvjetače, 4 jaja, 500 ml mlijeka, 1-2 vrećice parmezana, 200 g ementalera ili gouda sira, 150 g maslaca.
Priprema:
Odvojiti buket na manje cvjetiće.
Prokuhati vodu s malo soli i dodati cvjetove. Kuhati 5 - 8 min, ali nikako više.
Posudu za pečenje premazati maslacem . Rasporediti cvjetove.
Od jaja, mlijeka, parmezana i malo oraščića napraviti umak. Samo izmješati u jednoličnu smjesu, zapravo. Posoliti, ali oprezno jer su sirevi slani.
Umakom preliti cvjetaču. Prekriti ribanim sirom - ementalerom ili goudom.
Posložiti komadiće maslaca
...i peći 20 min u zagrijanoj pećnici na 220°C ili do željene boje!
Dobar tek! Imate predivnu večeru ili dobar prilog nekom pečenom ili kuhanom mesu...
Primjedbe
Objavi komentar