Tjestenina s tunom |
Dogodi li vam se ponekad dan bez volje i mašte... a još ste sami ? Naravno da se događa!
Za takve dane uvijek je spemna jedna limenka tunjevine ...
Sastojci:
1 limenka tunjevine, 1 manji crveni luk, 1 mala tikvica, 1 češanj češnjaka, pola vezice peršina, 1 dl bijelog vina, maslinovo ulje, sol, papar i tjestenina po izboru... Preporuka - svrdla!
Priprema:
Na maslinovu ulju popržiti sitno rezani luk.
Kad zažuti dodati tikvice narezane na manje kockice.
Pržiti, posoliti... dodati češnjak i kad zamiriše zaliti vinom. Neka kuha i potpuno ispari.
Umiješati peršin, skuhanu tjesteninu i dodati komadiće tune, ali ne svu količinu. Popapriti svježe mljevenim paprom, posoliti ako još treba. Uliti malo vode od kuhanja tjestenine 3-4 žlice!
Nakapati nekoliko žlica svježeg maslinova ulja i dodati preostalu tunu!
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar