Svejedno kolač |
Kolač...torta ? I jedno i drugo! Nametnula mi se zanimljivom izradom, neko vrijeme ostala zabilježena
u rubrici - probati! A sad je evo pred vama! Probajte i kušajte! Vrijedi vjerujte... Biskvit i krema se peku skupa...
______________
Cake ... imposed on me by creating interesting, some time remained recorded on the board - try it! And now it is here in front of you ! Try and taste ! Worth believe ... Biscuit and cream baked together ...______________
Sastojci:
4 jaja, 2 bjelanjka, 160 g šećera, 160 g brašna, 100 g otopljena maslaca, 1 dl mlijeka, pola praška za pecivo i džem od jagoda...ili neki drugi
Za nadjev:
pola litra mlijeka, 2 žutanjka, 70 g šećera, 70 g brašna, sok i kora jednog limuna
Priprema:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
Najprije skuhati kremu...
Prokuhati mlijeko. Pjenasto miksati žutanjke i šećer. Dodati brašno i izmiješati u glatku smjesu dodajući po malo dio mlijeka. Kad je smjesa postala rijetka obrnuti stvar. Sada smjesu dodati ostatku vrelog mlijeka.
Izmiješati i vratiti na laganu vatru da se skuha... Miješati dok se zgusne kao puding. Umiješati koru i sok limuna.
Za biskvit odvojiti bjelanjke i žutanjke. Bjelanjke istući u čvrst snijeg i dodati pola količine šećera. Posebno istući žutanjke s preostalim šećerom ... dodati otopljeni maslac, mlijeko i brašno s praškom za pecivo...
Umiješati i snijeg od bjelanjaka. Smjesu izliti u kalup ( promjera 24 ) obložen papirom. Rasporediti nadjev žlicu po žlicu.
Dodati i džem ...
Staviti peći na 170°C oko pola sata...
Pečenu i hladnu posuti šećerom u prahu...
_________________
Ingredients :
4 eggs , 2 egg whites , 160 g sugar , 160 g flour , 100 grams of melted butter , 1 dl milk , half baking powder and strawberry jam ... or another
For the filling :
half a liter of milk , 2 egg yolks , 70 g sugar , 70 g flour , juice and peel of one lemon
Preparation:
The process of preparing look at our video recipe ...
First, cook the cream ... Boil milk . Foamy mix egg yolks and sugar . Add flour and mix to a smooth mixture , adding a little part of milk . When the mixture has become a rare thing to reverse . Now add the mixture into the hot milk . Mix and return to light a fire to cook ... Stir until it thickens like pudding . Stir rind and lemon juice .
For biscuit separate whites and yolks . Egg whites beat until stiff and add half the amount of sugar . In particular, beat egg yolks with the remaining sugar ... add melted butter , milk and flour with baking powder ... Stir the egg whites in. Pour mixture into a mold ( diameter 24 ) lined with parchment paper . Deploy stuffing spoon by spoon . Add the jam ... Put in the oven at 170 ° C for half an hour ... Baked and cold sprinkle with powdered sugar ...
Primjedbe
Objavi komentar