8 - 10 kriški šunke, 8 - 10 kriški sira gouda ili neki sličan, 500 g krumpira, 100 g mesnate slanine, vezica mladog luka ( ili 1 glavica sitno sjeckanog crvenog luka ), malo timjana, sol, papar, ulje i 1 žlica crvene paprike
Za bešamel:
600 ml mlijeka, 150 g maslaca, 3 - 4 žlice brašna, muškatni oraščić, vrećica ribanog parmezana, sol, papar.
Priprema:
Skuhati krumpir kao za pire i usitniti ga ... zgnječiti gnječilicom. Na malo ulja popržiti sitno narezanu slaninu i bijeli dio mladog luka ili obični luk... Umiješati krumpir... Dodati i zeleni dio luka, malo crvene paprike, timjan, sol i papar.
Izmješati.
Na svaku krišku šunke staviti krišku sira i žlicu nadjeva od krumpira.
Zamotati u rolicu i slagati u maslacem premazanu posudu za pečenje.
Peći u pećnici na 200°C 15 minuta. Preliti bešamelom...
...i nastaviti peći još 15-20 min na 200°C ili do željene boje!
Za bešamel otopiti maslac u manjoj posudi i dodati brašno. Miješati dok ne dobije malo boje i zaliti hladnim mlijekom... Miješati naglo i brzo da se ne stegne i dodavati preostalo mlijeko... Kuhati nekoliko min na laganoj vatri. Posoliti, popapriti i umiješati sir i orašak... Ako je pregusto dodati još mlijeka !
Primjedbe
Objavi komentar