Moje krpice




Kuhinja je mjesto na kojem se osjećam ispunjeno, opušteno i sigurno, već od prvog gutljaja jutarnje kave, uživajući usput u pripremi planiranog jela. Ali ... onaj mali vražićak se svako malo pobrine da ne kupim sve što trebam, Vražićak ili godine, svejedno! Danas sam ostala bez jaja! Ipak ne i bez krpica!


Sastojci:
1 manja glavica zelja, 200 g dimljene slanine, 1 glavica crvenog luka, 1 žlicu šećera, 1 žličica crvene paprike, sol, papar, ulje i lasagne...tijesto za lasagne.
Po želji sir za posipanje, ribani parmezan ili neki drugi.

Priprema:

Slaninu narezati na male kockice i popržiti je na 3-4 žlice ulja. Kad je hrskava izvaditi je i držati sa strane. Usitniti luk i popržiti ga na istom ulju. Dodati narezano zelje i pržiti na laganoj vatri. 


Posoliti, popapriti i umiješati papriku i 1 žlicu šećera. 


Pržiti dok se ne karamelizira, ali nikako da izgori. Ako je zelje presuho tek na kraju dodati 2-3 žlice vode od kuhanja tijesta.


Skuhati tijesto u slanoj i kipućoj vodi. Ovdje su trebale doći krpice od domaćeg tijesta...ali poslužit će i ovo za lasagne...i to jako dobro! Skuhano tijesto izvaditi u široku posudu s hladnom vodom kako se ne bi lijepilo jedno za drugo. Narezati na trokute - krpice.


Krpice dodati zelju, izmiješati. Uliti nekoliko žlica vode od kuhanja tijesta ... posuti prženom slaninom. 


Po ukusu ribanim sirom. 


Nakapati s malo maslinova ulja, ali i ne treba...


Primjedbe