Mekane, ukusne kiflice spadaju u omiljena peciva mnogih. Ali kako napraviti kiflice koje će biti mekane, spužvaste, ukusne, koje nisu suhe i " ne dave " ? Upravo ovako !!!
Potrebno:
Tijesto zamijesiti po receptu za naše Kika kifle, samo umjesto jedne žlice šećera staviti jednu žlicu soli....
http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2015/07/kika-kifle.html
trkutići sira, jaje i malo mlijeka za premazivanje, sezam za posipanje
Priprema:
Od tijesta oblikovati 6 kugli ( na slici se vide i ove male kuglice, a o tom ćemo drugom prilikom )...
Svaku kuglu malo nauljiti i nakon par minuta razvaljati u krug. Izrezati na trokute. Na svaki trokut staviti komad sira...
Presaviti rubove prema unutra i zarolati. Slagati u lim za pečenje prekriven peka papirom.
Razmutiti žumanjak s malo mlijeka i premazati kiflice. Posuti sezamom ....
Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu. Peći 10 min na 200°C , izvaditi i četkicom premazati kiflice mješavinom mlijeka i ulja pa vratiti u pećnicu još 10 -12 min ...ovisno o pećnici...
Uživajte u najmekšim i najukusnijim kiflicama na svijetu!!!
Primjedbe
Objavi komentar