Pozvali nas, jednom davno, naši prijatelji na ručak... hercegovci, naravno!
Šta će biti ? Brinem zbog djece koja ne jedu ovo i ono ... ni zeleno ni bijelo... pa da znam i ponesem neki sendvić! Ah ta djeca! Muž bi tada ... onako kao slučajno pitao šta će biti?
Bolan peka - rekla bi moja draga prijateljica!
Sastojci:
1kg carskog mesa, može i s rebarcima, 1 kg krumpira, 1 glavica crvenog luka, 2-3 češnja češnjaka, sol i ulje.
Za preljev:
sok jednog limuna, 1 žlica meda, 1 žlica crvene paprike, 1 žličica ljute crvene paprike, 2 žlice ulja,
2-3 žlice vode, papar i mješavina dalmatinskih začina ili samo kadulja... po ukusu.
Priprema:
Meso posoliti i staviti u nauljenu posudu za pečenje. Pećnicu prethodno zagrijati. Peći 15 min na 250°C.
Za to vrijeme pripremiti preljev. Izmiješati sve navedene sastojke u kremast umak. Oguliti i narezati krumpir, luk i češnjak.
Meso izvaditi i narezati, ali ne do kraja, na kriške.
Premazati umakom.
Rasporediti posoljen i nauljen krumpir, luk i češnjak. U sredinu staviti meso.
Nastaviti peći na 220°C dok ne dobije lijepu tamnu boju. Povremeno zaliti s po malo vode. Meso nije potrebno okretati. Ako se učini da je dobilo boju, a krumpir nije do kraja pečen staviti mali komadić alufolije samo preko mesa. Meso polijevati sokom od pečenja.
Primjedbe
Objavi komentar