Za roladu:
4 jaja, 160 g šećera, 110 g brašna, 60 g škrobnog brašna, 1 vanil šećer, 1 žličica pecilnog praška, 1 dl jogurta, malo soli.
Odvojiti žutanjke od bjelanjaka. Istući čvrst snijeg od bjelanjaka i postupno dodati pola količine šećera. Posebno miksati žutanjke s preostalim šećerom i vanil šećerom. Mora biti svijetla i pjenasta krema... Dodati jogurt i brašno prosijano s praškom za pecivo i škrobnim brašnom. Umiješati bjelanjak.
Peći u najširem limu na peka papiru u zagrijanoj pećnici 10 - 13 min na 170°C...
Pečen malo ohladiti i svinuti u rolat skupa s papirom na kojem se pekao...
Za tamnu jezgru:
100 g čokolade za kuhanje, 100 g mljevenog keksa amareti ili neki drugi, 200 g mljevenih oraha, 100 g prah šećera, 2-3 žlice bijele kreme i 1dl mlijeka.
Prokuhati mlijeko i u njemu otopiti čokoladu...Umiješati sve navedene sastojke da bude gusta masa.
Oblikovati kobasice promjera oko 2 cm i dužine rolata... Omotati prozirnom folijom i ostaviti pola sata u zamrzivač.
Bijela krema:
250 g margarina, 5 žlica prah šećera, 2 dl mlijeka, 100 g bijele čokolade, korica naranče
Mikserom miješati margarin sobne temperature i prah šećer. Dodavati vrelo mlijeko i miksati dok se ne zapjeni... Dodati i bijelu čokoladu otopljenu u malo odvojenog mlijeka, i naribanu koru naranče...sve dobro istući !
Biskvit premazati bijelom kremom i na svaki kraj staviti po jednu kobasicu tamnog nadjeva... Svinuti s obje strane i prerezati između...
Rubovi biskvita se moraju samo dodirivati. Spojite ih kremom! Svaki rolat omotati prozirnom folijom i ostaviti da se stegne.
Okolo premazati:
100 g čokolade otopiti u 100 ml vrhnja... naprašiti kakao prahom ili čokoladom u prahu.
Rezati ukoso i ukrasiti po želji!
Primjedbe
Objavi komentar