Recept za ove roščiće ili kiflice, kako ih često zovu, sam dobila samo kao sastojke bez opisa pripreme, ali sam učinila po svom i uspjela dobiti onakve kakve sam oduvijek željela!
Lucija hvala na predivnom receptu i nadam se da ste zadovoljni i izgledom, ali i malim promjenama...
Svi ostali svakako probajte!
Sastojci:
140 g brašna, 70 g prah šećera, 230 g mljevenih oraha, 210 g maslaca, kora jednog limuna.
Za valjanje:
2-3 žlice brašna ili 100 g krupnije mljevenih oraha
Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Dobro izraditi maslac sobne temperature i šećer u prahu. Umiješati orahe, koricu limuna i brašno. Ruke moraju biti hladne, kao i prostorija u kojoj radite.
Smjesa se čini mekana, ali takva mora i biti. Staviti tijesto na pola sata u hladnjak.
Na pobrašnjenoj površini oblikovati kifle kako se vidi na slici.
Kobasica je debljine malog prsta i rezati komade duge oko 6 cm.
Svinuti i brzo slagati na papirom pokriven lim za pečenje.
Peći 10 min na 180°C.
Ostaviti da se ohlade na limu. Hladne posuti šećerom u prahu.
Primjedbe
Objavi komentar