Uz ovako lijep buncek, domaće kiselo zelje možete još poželjeti 2-3 žlice restanog krumpira... možda čašu crnog vina! Zaista - Nema bolje!
Sastojci:
1 buncek težak oko 1 kg, 700 g kiselog kupusa, 1 crveni luk, 2-3 češnja češnjaka, 1 žlica crvene paprike,
2-3 kriške slanine, sol, papar i ulje.
Priprema:
U većoj posudu kuhati buncek. Može se dodati korjenasto povrće kao za juhu ili samo sol ... po ukusu! Kuhan je kad vilica lako ulazi i izlazi iz mesa. Računa se da je dovoljno 1 sat kuhati buncek težak do 1 kg, pogotovo ove industrijske koji su već kuhani na pola! Juhu u kojoj se kuha sačuvati.
Za to vrijeme narezati sitno slaninu i luk. Na malo ulja popržiti slaninu i dodati luk.
Kad lagano posmeđi dodati, oprani i dobro ocijeđeni kupus. Pirjati na srednje jakoj vatri ... pržiti ga bez dodavanja juhe prvih 10 - ak min. Dodati papriku, popapriti i doliti malo juhe od kuhanja bunceka.
Ponoviti to još nekoliko puta, svaki put kad prethodna ispari...iskuha! Kuhati oko 30 - ak min i na kraju dodati češnjak... Nakon što zamiriše maknuti s vatre.
Primjedbe
Objavi komentar