Uvijek kad ne znam šta za ručak izvučem jednu od varijanti gulaša ili paprikaša i to s mesom koje trenutno imam u hladnjaku... S tjesteninom je to pun pogodak i prava gozba!
Sastojci:
500 - 600 g svinjskog mesa bez kosti ( najbolje od plećke ), može i junetina, 2-3 glavice crvenog luka, 2-3 češnja češnjaka, 2 lista lovora, 1 žlica brašna, 2 dl bijelog vina, 2-3 žlice ajvara ( po mogućnosti domaćeg ), 1 žličica šećera, sol, papar i ulje.
Za prilog: tjestenina, sir za posipanje i listići peršina
Priprema:
Meso narezati na manje komade i pržiti na ugrijanom ulju da dobije boju... Posoliti, popapriti i dodati narezani luk, češnjak i lovor.
Kad zažuti posuti s jednom žlicom brašna i njega kratko popržiti i doliti 1 dl vode ...ponavljati to 20-ak min. Zaliti vinom i kuhati dok ispari. Dodati ajvar i pirjati uz dodavanje vode dok sasvim ne omekša ...
Umak je na kraju gust i sjajan .
Skuhati tjesteninu po izboru i preliti umakom...
Posuti ribanim sirom i usitnjenim peršinom!
Primjedbe
Objavi komentar