Sastojci:
1 lisnata glavica kelja od koje se može odvojiti 10 - 12 listova, 1 poriluk, 1 češanj češnjaka, 2-3 žlice pire krumpira, 2-3 žlice kiselog vrhnja, 2-3 žlice parmezana, 150 - 200 g svježeg sira, sol i po želji 100 g ribanog dimljenog sira...
Za umak:
Kiselo vrhnje, 1-2 žlice majoneze, 1 češanj češnjaka, 2 žličice maslinova ulja, 1 žlica limunova soka i 1 žličica crvene slatke paprike
Priprema:
Blanširati ( prokuhati ) 1-2 min listove kupusa u posoljenoj vodi. Vanjske i velike listove poriluka narezati na trake 4-5 mm široke pa i njih blanširati s listovima kupusa. Ocijediti i preliti hladnom vodom kako bi zadržali ljepšu boju.
Deblji dio korjena skinuti s listova kupusa. Poriluk sitno narezati i izmiješati sve navedene sastojke.
Na svaki list staviti po žlicu nadjeva.
Prebaciti preko nadjeva dio lista s obje strane i zamotati u paketić. Vezati ga vrpcom od poriluka.
Lijepe, zelene paketiće složiti na rešetku i kuhati u loncu za kuhanje na pari. Kuhati 25 - 30 min. Ako nemate posudu za kuhanje na pari, učinite kao i ja ...Veći metalni podmetač i posuda u koju može ući su pravo rješenje!
Za umak samo izmiješati sve sastojke i na kraju dodati malo crvene paprike samo za boju... Količine odredite prema potrebama, a dodatke prema ukusu!
Primjedbe
Objavi komentar