Sastojci:
Za kore:
6 jaja, 120 g šećera, 120 g kukuruznog brašna.
Za kremu:
2 cijela jaja, 2 žutanjka, 5 žlica šećera u prahu, 150 g čokolade za kuhanje ( s više kakaa ), 200 g masla, 100 ml vrhnja za šlag, 2 žlice ruma.
Za glazuru:
60 g masla, 100 g čokolade, 1 žličica ulja, 1 žlica ruma.
Priprema:
Izrezati 6 krugova od peka papira da su malo širi od promjera dna, kalupa za tortu od 26 cm.
Miksati 1 jaje, 20 g šećera da bude jako gusto i sjajno. Žlicom umiješati 20 g kukuruznog brašna.
Izliti na papir i razvući ravnomjerno u krug. Prevući s papirom na dno kalupa i peći 5 min na 200°C. Izvaditi i odmah skinuti papir na kojem se peklo.
Na isti način pripremiti sve kore... Slagati ih jednu na drugu kad se ohlade ali s papirom između.
Za kremu izmiksati jaja, žutanjke i šećer pa skuhati na pari - desetak min je dovoljno. Umiješati izlomljenu čokoladu i miješati dok se otopi. Dodati rum...ohladiti.
Istući vrhnje za šlag. Zapjeniti maslac koji je sobne temperature obavezno i u njega dodati žlicu po žlicu kuhane kreme. Umiješati žicom šlag na kraju.
Kremu podijeliti na 6 jednakih dijelova, izvagati kako bi bilo ujednačeno i lijepo po redovima i složiti tortu. Izvana premazati kremom i preliti glazurom od čokolade.
Glazura - na pari otopiti čokoladu, ali da ne prokuha, umiješati ulje i maslac... Mlaku razliti preko torte...
A kako princeze zaslužuju posebno ukrašenu, učinite i ovakve ukrase - ruže od plastične čokolade!
Recept za čokoladne ruže će te pronaći tu ... http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2015/11/cokoladne-ruze.html
Primjedbe
Objavi komentar