Znam da ste probali mnoge sarme, ali ni jedne nisu kao vaše! I tko sam sad ja da vam pričam o bilo kakvim sarmama, a morat ću ! I nemojte samo tako preskočiti ovaj recept...
Sastojci:
Miješano mljeveno meso, dimljena slanina, kiseli kupus, crveni luk, češnjak, crvena paprika u prahu, sol, papar, riža.
Za preljev:
1 žlica brašna, 1 žličica crvene slatke paprike, 1 žličica krupno mljevene čili papričice i 1 žličica šećera.
Priprema:
Na ulju popržiti usitnjeni luk i slaninu. Kad povene dodati papriku i samo promiješati pa maknuti s vatre.
Umiješati s mesom i svim navedenim sastojcim u količini koja vam odgovara i kako ste inače činili. Smjesi dodati 2 - 3 dl tople vode, ostaviti kratko.
Razdvojene listove kupusa napuniti i uviti kao paketić. Ostatke kupusa narezati i složiti na dno šire posude s komadićima kožica ili pancete...
Poredati sarme.
Uliti jako malo vode...
Kuhati najmanje 1 sat na laganoj vatri pokriveno poklopcem manjeg promjera, kako se ne bi otvarale.
Za umak...
Izmješati navedene sastojke s toplom vodom...
Preliti sarme...kuhati još 15 - 20 min... doliti vode ako treba, ali nikako da je umak rijedak....
Ovo je to što moje sarme čini posebnim i drugačijim od svih koje sam do sada probala!
Primjedbe
Objavi komentar