Dobila sam 4 lijepe, žute dunje. Mirisale su kao nekad bakine na ormaru i ispunile mirisom kuću i sjetom dušu... A onda sam odlučila svu tu ljepotu pretočiti u nešto što će je još dugu čuvati u sebi...
Sastojci:
4 zrele dunje, 250 - 300 g šećera, 1 limun, 1 jabuka.
Priprema:
Voće dobro oprati i obrisati. Dunje posebno obrisati, da kora ostane glatka i sjajna.
Narezati skupa s korom na kocke 2x2 cm otprilike. Jabuku isto tako narezati, a limun iscijediti i odmah preliti narezano voće i izmiješati.
Staviti u posudu za pečenje, posuti šećerom i peći na 200°C oko pola sata ili dok se ne počne karamelizirati šećer...
Pečene dunje samljeti štapnim mikserom i spremiti u vruće male staklenke.
Sve skupa vratiti u vruću pećnicu na 100°C 15 min. Nakon toga staklenke zatvoriti celofanom i preko poklopcem.
Primjedbe
Objavi komentar