Sastojci:
500 g brašna, 2 jaja, malo soli i toliko mlake vode da se umijesi tijesto, fino i sjajno kao za rezance ili pitu.
Priprema:
Umijesiti dobro tijesto od brašna i od oko 2 dl vode, možda malo više... to procijenite sami. Omotati ga prozirnom folijom i ostaviti pola sata, kako bi se odmorilo.
Podijeliti tijesto na 10 -12 jednakih dijelova i svaki oblikovati u lopticu...
Jedan po jedan valjkom razvući na veličinu veće palačinke i tanko oko 2 mm.
Svaki put tavu obrisati papirom pa tek onda staviti slijedeće tijesto. U suprotnom će goriti zaostalo brašno i bit će gorkasto tijesto...
Pečene mlince ostaviti preko noći da se prosuše i spremiti ih u papirnate ili platnene vrećice do upotrebe.
MLINCI su najbolji uz pečenu perad.
Nakon što se ispekla purica ili domaća koka, dodaju se namočeni mlinci i dobro izmiješaju s umakom i masnoćom od pečenja.
Mlinci se izlome i preliju vrelom pilećom juhom, ostave 5 min da nabubre i dodaju se pečenoj peradi... Bez dovoljno i obilato masnoće mlinci nisu mlinci!
Primjedbe
Objavi komentar