Sastojci:
500 g krumpira, 2 dl mlijeka ili vode, 1/4 kocke kvasca, 1 žutanjak, 2 žlice šećera, 2 jabuke, ribana kora limuna i naranče, malo grožđica, malo soli, 4 žlice rakije, malo ruma i brašna koliko treba ...Priprema:
Skuhati krumpir u kori, oguliti i prognječiti. Ugrijati mlijeko ili vodu do vrenja i uliti u krumpir. Miješati kuhačom i dodati odmah i brašna toliko da je tijesto srednje gusto, kao i posebno nadošli kvasac s malo mlijeka koje se odvoji od navedene količine...
Kad je smjesa ujednačena dodati žutanjak i redom sve navedene sastojke...
Sve umiješati i tući najmanje 15 min kuhačom. Ostaviti pokriveno najmanje pola sata.
Pržiti male loptice ... uzimati tijesto malom žlicom i drugom gurnuti u vrelo ulje... Ulje treba biti dobro ugrijano i smanjena vatra na srednju jačinu. Kad su željene boje vaditi na kuhinjski papir.
Tople posuti šećerom u prahu i vanil šećerom po ukusu!
Primjedbe
Objavi komentar