Ima dana kad od početka krene kako ne želim. Ali me optereti i činjenica da ručak mora biti na stolu u točno određeno vrijeme... Mora ... i ja to znam! Ali u te dane mi dodatno podigne nervozu pa zavlada kaos u glavi, kaos na dasci... štednjaku. I ono što nikako ne želim čuti - Opet dar-mar!
Hvala dragi ! Tako su moje polpete dobile ime!
Sastojci:
600 g mljevenog mesa, 1 crveni luk, 1češanj češnjaka, 1 žlica slatke crvene paprike, sol, papar, ulje i 1 dl bijelog vina.
Posebno:
100 - 200 g dimljene slanine, 10-ak ljuskica sušenih mini rajčica, može i svježe bez sjemenki, listići bosiljka.
I još špageti i šalša... http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2015/08/savrsena-salsa-umak-od-rajcica.html za prilog.
Priprema:
Sitno narezati luk i popržiti na nekoliko žlica ulja, ali kratko. Dodati papriku, promiješati i maknuti. Kad se malo ohladi dodati mesu, kao i usitnjeni češnjak. Posoliti, popapriti i sve dobro izmiješati... Ostaviti pola sata i nauljenim rukama oblikovati polpete.
Pržiti ih s obje strane u dobro zagrijanoj tavi po nekoliko min s obje strane ili dok dobiju boju.
Nastaviti pečenje u ugrijanoj pećnici na 180- 200st.
Nakon 15 min rasporediti po njima slaninu i rajčice narezane na sitne kockice i kolutiće luka.
Zaliti vinom i vratiti u pećnicu dok luk dobije malo boje, a slanina zahrska!
Ako se čini suho, uliti nekoliko žlica vode i ostaviti u isključenoj pećnici 5 min.
Primjedbe
Objavi komentar