Ovo je jednostavna torta za obiteljsko druženje ili uz kavu s prijateljima. Skromna i ukusna, baš onakva kakve su torte nekad bile... Uživajte i oživite neke lijepe trenutke uz nju!
Sastojci:
3 lista biskvita - recept za biskvit je tu ... http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2015/11/as-iz-ziv-a.html
2 dl vode,
1 žlica šećera, 3 - 4 žlice ruma.
I još cijeli oguljeni i prokuhani kesteni, 5 - 6 žlica mljevenih oraha za ukrasiti tortu.
Nadjev:
500 g kesten pirea, 400 ml vrhnja za šlag, 4 lista želatine, 2 vanil šećera, 50 g šećera u prahu.
Za glazuru:
150 g bijele čokolade, 5 - 6 žlica vrhnja
Priprema:
Namočiti želatinu u hladnoj vodi.
Kesten pire pomiješati sa 2 žlice ruma.
Istući vrhnje s vanil šećerom i šećerom u prahu. Iscijeđenu želatinu otopiti na vatri u 3 - 4 žlice vode ili mlijeka i još toplu umiješati u kesten pire. Dodati po malo tučenog vrhnja i sve izmiješati u finu i jednoličnu kremu.
Biskvit namočiti prokuhanom vodom, šećerom i rumom pa rasporediti nadjev koji se prethodno podijeli na dva dijela i od svakog uzme po 2 žlice za premazati tortu izvana.
Složiti tortu i ostaviti da se sasvim stegne u hladnjaku najmanje 2 sata.
Uz rub poredati kestene, preliti glazurom od čokolade, koju otopiti na pari u vrućem vrhnju i toplu preliti preko hladne torte!
Okolo ukrasiti mljevenim orasima ili po želji nekako drugačije!
Primjedbe
Objavi komentar