Zelene suze nisu ronile ni slavne zelene oči iz poznate pjesme i nekog davnog vremena... Ne ronim ni ja... u mojoj kuhinji nema ni tuge, ni suza ni sjete... Kuhače u ruke i spetzle nek u lonac lete!
Sastojci:
200 g listova mladog špinata ili blitve, 2 jaja, 200 - 250 g brašna, soli malo, 1 dl vode ili koliko treba da smjesa ne bude ni pretvrda ni pretekuća.
Za umak:
200 g mesnate slanine ili šunke, vezica zelenog luka, sol, papar i parmezan po ukusu
Priprema:
Listove špinata skuhati u posoljenoj vodi oko 4-5 min. Ocijediti i dodati malo vode, jaja i sve samljeti štapnim mikserom. Prosijati brašno pa uliti pire od špinata i žlicom izmiješati ...
Odrediti gustoću prema slici...
U širu posudu staviti vodu i kad prokuha, posoliti i pomoću spravice za spetzle raditi kapance...suze. Ja spravicu nemam ali se snađem i to učinim prešom za krumpir, kako se vidi na slici.
Žlicom po malo smjese staviti i ona će skoro sama kapati kroz male rupice. Kuhati još kratko 3 - 4 min i vaditi ih cijedeći na šuplju žlicu.
U tavi s uljem popržiti slaninu na kockice i veći dio luka ...
Dodati kapance, izmiješati ...
Uliti i malo vode od kuhanja i ostatak luka - zeleni dio!
Primjedbe
Objavi komentar