Sastojci:
500 g mljevenog mesa, 1 c. luk, 1 češanj češnjaka, 1 žličica mljevena paprike, 1 krumpir, 1 jaje, papar, sol,
pola vezice peršina, sredina kruha namočena u mlijeku, 1 dcl vode, ulje za prženje
Za preljev:
malo maslaca, 2 žlice brašna, kiselo vrhnje, 2 dcl mlijeka, 1 jaje, sol, papar, 2 žlice parmezana, malo naribanog topivog sira ( edamer, gouda...)
Priprema:
Mljevenom mesu dodati usitnjeni luk, naribani krumpir, češnjak i sve navedene sastojke...
Dobro izmiješati...
Ruke namastiti uljem i oblikovati okruglice...
Svaku uvaljati u oštro brašno...
Popržiti na ugrijanom ulju da se zarumene sa svih strana...
Izvaditi ih, složiti u maslacem namazanu posudu i preliti preljevom...
Preljev:
U istu tavu u kojoj ste pržili okruglice dodati malo maslaca i dvije žlice brašna...
Brašno kratko popržiti pa uliti mlijeko...
Brzo žicom miješati da se ne stvore grudice...
Maknuti sa strane, dodati 1 jaje, posoliti i popapriti ...sve dobro izmiješati...
Kad se umak malo ohladi umiješati kiselo vrhnje, parmezan i malo naribanog topivog sira ...
Preliti preko okruglica...
Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C pola sata ovisno o pećnici...
Pečene đulbastije posuti sjeckanim peršinom i poslužiti uz prilog po želji, a može i samo uz neku salatu...
Primjedbe
Objavi komentar