Jednostavno s puno okusa! Ne sumnjajte, jer to su srdele za gušt...za prste polizat!
Sastojci:
svježe srdele, limun, sol, brašno, ulje za prženje i maslinovo ulje...
Priprema:
Srdele očistiti, maknuti glavu i utrobu. Odstraniti lustru ( ljuskice ) i prstima odvojiti kost od fileta tako da ostanu u komadu.
Povaljati u brašno i pržiti u dobro ugrijanoj tavi s vrlo malo ulja.
Pržiti po nekoliko min s obje strane, ne više od 3-4 min sa svake!
Uliti sok od limuna... ne žalite ga ! Na ovoliko koliko ja imam na slici stavila sam sok 1 limuna. Jako će zacvrčati i u tom trenutku maknite s vatre. Posoliti i nakapati s nekoliko žlica maslinova ulja. Da bi jelo bilo potpuno dodajte i salatu od krumpira i zelene salate!
Znam da već guštate i jedva čekate poći na ribarnicu!
Primjedbe
Objavi komentar