Sastojci:
500 g graha, 100 g bijele slanine, 1 crveni luk, 5-6 češnjeva češnjaka, 2 mrkve, 1 kriška celera od korjena, pola vezice peršina, 1 svježa paprika ili 2 žlice ajvara, 1 žlica koncentrata od rajčice, 1 žlica crvene paprike,
2 krumpira, kranjske kobasice, makaroni, sol, papar i ulje.
Priprema:
Na 2-3 žlice ulja popržiti usitnjenu slaninu i luk. Dodati češnjak, mrkvu, krumpir i svo navedeno povrće.
Pirjati 15 - 20 min dolijevajući po malo vode.
Samljeti štapnim mikserom.
U veći lonac dodati prethodno namočen grah - ja ga močim preko noći!
Uliti vode i pire od povrća. Dodati koncentrat rajčice i crvenu papriku...ajvar. Popapriti i kuhati dok ne omekša. Zadnjih 20 min kuhanja dodati kobasice i posliti, ako treba dodati vode, ali da ne bude prerijetko. Juha mora biti baš gusta i sjajna...
Makarone skuhati posebno i dodati prilikom serviranja u svaki tanjur.
Primjedbe
Objavi komentar