Mramorni kruh



Nezamijenjiv kad trebate nešto slatko za sebe ili za iznenadne goste ... ili uz kavu sa susjedom. Svejedno! On je brz i jednostavan, a s malo čokoladne glazure i kockicama sušenog ili kandiranog voća izgleda i lijepo i svečano...
Sastojci:
120 g šećera, 125 g maslaca, 2 jaja, 250 g brašna, 1 pecilni prašak, 1 čvrsti jogurt, 2 žlice kakaa.  
Za glazuru: 
100 g čokolade za kuhanje, 50 g masla, 2 žličice ruma i 2-3 sušene marelice, 1-2 žlice brusnica i komadić bijele čokolade za ukras.
Priprema:
Odvojiti žutanjke i bjelanjke. Bjelanjke istući u čvrst snijeg i dodati 1 trećinu šećera, tući još 1- 2 min i ostaviti. Istući pjenasto žutanjke, maslac, preostali šećer, dodati jogurt i prosijano brašno s praškom za pecivo...umiješati na kraju i snijeg od bjelanjka. 
Smjesu podijeliti na 2 dijela i jednom dodati 2 žlice prosijanog kakaa... da ne ostane grudvasto! Obložiti pek papirom kalup za slatki kruh dimenzija 32 x 12-14 otprilike. Staviti po žlicu tamne i svijetle smjese naizmjenično... 
...promiješati žlicom praveći spirale...
Peći 35 - 40 min na 180°C ili dok se ne ispeče...probati čačkalicom. Ako je suha kad se ubode onda je gotovo!
Otopiti čokoladu na pari, ali da ne prokuha i umiješati maslac i rum...još mlakom preliti mlaki kolač kako bi se fino razlila...Ukrasiti po želji!



Primjedbe