Kako god vam izgledali i na što god vas podsjećali ovi mesni uštipci, ja znam da će vas kao i mene oduševiti...
Sastojci:
300 - 400 g mljevenog mesa, 1 crveni luk, 2 češnja češnjaka, 1 žlica crvene paprike, 2 žlice ajvara, sol i papar i po želji malo pancete.
Za prilog:
2 crvena luka, 1 tikvica, ajvar, maslinovo ulje.
Priprema:
Sitno narezati luk i češnjak. Umiješati u meso sa svim navedenim sastojcima i miješati rukom - mijesiti kao kruh desetak min. Pokriti folijom i ostaviti u hladnjak 2-3 sata. Oblikovati okruglice pobrašnjenim rukama, svaku malo pritisnuti dlanovima i pržiti u zagrijanom ulju rumeno sa svake strane, na umjerenoj temperaturi. Kad su skoro gotovi dodati na kolutiće narezan luk.
Miješati i pržiti dok ne omekša i zazlati i on. Posoliti luk prije nego se stavi pržiti.
Posebno na roštilj tavi ispeći tikvice ili povrće po želji i servirati s ajvarom uz uštipke na luku!
Primjedbe
Objavi komentar