Čini se i jest malo zahtjevnije, ali vjerujte ovaj trud se isplati, ako volite kolače i torte s kestenom ili slavni kesten pire nikada nije isti onaj iz dućana i ovaj koji sami napravite. Mogu vam reći da ja svake godine očistim po 5-6 kg najmanje i uvijek mi bude malo... probajte!
Sastojci:
1 kg kestena, 2 žlice šećera, 2-3 dl mlijeka.
Priprema:
Oprati kestenje, ocijediti i na svakom zarezati križ. Staviti u prokuhalu vodu i kuhati 10 - ak min. Ako su veći kuhati do 15 - ak min. Ocijediti, ohladiti i očistiti od korice, ali i od unutarnje opne.
Prokuhati mlijeko i šećer, pa dodati očišćeni kesten i kuhati na srednjoj temperaturi, stalno miješajući oko 15 min...
Usitniti štapnim mikserom i ako je rijetko ne brinite, stisnut će se nakon što se ohladi.
Primjedbe
Objavi komentar