Znam da ga volite... ja najradije i najčešće to radim ovako ...s lisnatim tijestom!
Sastojci:
Lisnato tijesto, 1 paprika, 1 manja tikvica, 2- 3 manje rajčice, 1crveni luk, 2 žlice parmezana, 150 - 200 g svježeg sira, 3 jaja, 1 jogurt, 10- ak listića bosiljka i sol, 2 žlice krušnih mrvica i 2 žlice brašna
Priprema:
Na pobrašnjenoj površini ili peka papiru razvući lisnato tijesto oko 5 mm debelo. Nabockati vilicom i posuti s 2 žlice krušnih mrvica.
Povrće narezati na sitne kockice.
Izmiješat 2 jaja i 1 bjelanjak sa sirom, brašnom i svim navedenim sastojcima. Dodati povrće i dobro izmiješati.
Smjesu izliti u posudicu od lisnatog tijesta, a preostalim žutanjkom premazati tijesto iznad nadjeva - rub!
Peći u dobro zagrijanoj pećnici 35 min na 200°C. Smanjiti temperaturu na 150°C i peći još 10 - ak min ili koliko želite da dobije boje...
Primjedbe
Objavi komentar