Gospođica Jesen je konačno stigla! Raspakirala svoje raskošne kofere, a naše smočnice i hladnjake ispunila predivnim darovima. Za dobrodošlicu i prvi dan i moje prve štrudlice s bučom...Uživajmo u slatkoj jeseni!
Sastojci za tijesto:
1 čvrsti jogurt, 1 čaša od jogurta masti, 2 čaše brašna, 2/3 čaše šećera u prahu, 1 pecilni prašak, 1 vanil šećer, prstohvat soli
Za nadjev:
1 kriška bundeve oko 300 g, 4 žlice šećera, sok 1 limuna, žličica cimeta, 1 dl prošeka, ali može samo voda
Priprema:
Karamelizirati 4 žlice šećera u svijetli karamel, dodati buču narezanu na manje kockice i pržiti - pirjati, dodati nekoliko žlica vode da se otopi sav karamel ili zaliti s 1 dl prošeka...
Ukapati limun i samljeti štapnim mikserom... http://www.surlatable.com/product/PRO-687475/Breville+Control+Grip+Immersion+Blender Dodati malo cimeta.
Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto. Ako je ljepljivo dodati još malo brašna, ali oprezno da ne postane tvrdo... Razvaljati na pobrašnjenoj površini u pravokutni oblik oko 40 - 45 x 32 cm i oko 4 mm debelo - nikako deblje! Rezati na 4 dijela po duljini, tako da se dobiju 4 trake 5 x 40-45 cm. Sredinom svake staviti nadjev...
Preklopiti tijesto s obje strane tako da jedan dio malo pređe preko drugog dijela tijesta... Rezati na komade 4-5 cm duge i slagati u lim prekriven pek papirom, ostavljajući malo veći razmak između štrudlica!
Peći 15-20 min na 180°C, ovisno o pećnici, ali moraju ostati svijetli!
Kad se malo ohlade uvaljati u prah šećer.
Primjedbe
Objavi komentar