SASTOJCI:
Za tijesto:
brašno, sol, maslinovo ulje, voda
Nadjev:
listovi blitve, mladi luk, c. luk, sol, maslinovo ulje
Premaz:
češnjak, maslinovo ulje
PRIPREMA:
Od navedenih sastojaka zamijesiti mekše tijesto kao za pitu. Tijesto podijeliti na dvije loptice.
Ostaviti sa strane i pripremiti nadjev. Opranu blitvu nasjeckati, dodati nasjeckani mladi luk i c. luk, posoliti i malo zaliti maslinovim uljem.
Jednu lopticu tijesta razvaljati na pek papiru koliko može , namazati zatim uljem i pustiti par minuta da se odmori. Rukama širiti tijesto na željenu veličinu, a debljinu ostaviti malo deblje nego što je kora za pitu.
Nadjev rasporediti po tijestu...Drugu lopticu također razvući kao i prethodnu i staviti je preko nadjeva.
Rubove gornje i donje kore prstima zavijati i zatvarati otvor...
Nakapati maslinovim uljem i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200°C oko pola sata ovisno o pećnici.
Kad je pečen soparnik premažite maslinovim uljem i pospite nasjeckanim češnjakom...
Primjedbe
Objavi komentar