Zlatna je, sočna i slatka! Slatka taman toliko, koliko treba da je želiš još, još ....i još! U njoj se uživa, ona se priča i pjeva...
SASTOJCI ZA TIJESTO:
600 g brašna, 1 jaje, 4 žlice ulja, 1 žlica octa, vode koliko treba da se umijesi mekše tijesto
PRIPREMA:
Od svih sastojaka dobro umijesiti tijesto...
Podijeliti ga na dvije do tri loptice...
Odležalo tijesto ( svaku lopticu ) razvući valjkom ... http://www.surlatable.com/product/PRO-561886/Wilton+Perfect+Height+Rolling+Pin na pobrašnjenom stolnjaku...
Svaki dio premazati uljem i ostaviti tako još desetak min...
Razvući koliko je moguće više i tanje, lagano vukući sa svih strana te pustiti kore da se malo prosuše...
SASTOJCI ZA NADJEV:
2 kg jabuka ( izribati ), šaka oraha, šaka grožđica, malo cimeta, korica limuna, šaka tirita.
Tirit možete zamijeniti krušnim mrvicama poprženim na malo maslaca.
Sve sastojke dobro izmiješati...
TIRIT:
Sastojci za veću količinu tako da ga uvijek imate i možete koristiti za razne slastice...
1 kg brašna, pola litre ulja, 5 jaja, 1 maslac, 1 vanil šećer...
Rastopiti maslac i ulje... Sve ostale sastojke i brašno dodati u otopljeno maslo te promiješati dok se ne sjedini. Tijesto izribati na sitnijoj strani ribeža...
AGDA:
1kg šećera, 800 ml vode, vanil šećer, na ploškice narezan limun...
Prokuhati i ohladiti
PRIPREMA:
Prvu koru namočiti uljem, na nju staviti drugu korau i nju namočiti uljem pa staviti i treću koru. Na treću stavljati nadjev i zarolati...Izrezati na veličinu kolika je posuda za pečenje i slagati jednu do druge...
Kad se sve složi, rastopiti pola maslaca, 2 dcl ulja te preliti po korama... Pitu staviti u zagrijanu pećnicu na 180°C i peći dok ne pozlati, 40 ak min zavisi od pećnice...Hladnom agdom preliti vruću pečenu pitu...
Primjedbe
Objavi komentar