SASTOJCI:
300 g bundeve, 200 g sira ( ementaler, gouda ili dimljeni, što je i najbolje ).
300 g riže, oko pola litra pileće juhe, voda s kockom je dobra zamjena.
1 crveni luk, 1žlica maslaca, 1 dl bijelog vina, ribani parmezan, sol, papar, vezica peršina i ulje.
300 g riže, oko pola litra pileće juhe, voda s kockom je dobra zamjena.
1 crveni luk, 1žlica maslaca, 1 dl bijelog vina, ribani parmezan, sol, papar, vezica peršina i ulje.
PRIPREMA:
Tikvu izrezati na kockice, ne manje od 1 cm i popržiti ih na dobro ugrijanom ulju...
Izvaditi i malo posoliti. Na istoj tavi zažutiti usitnjeni luk pa kad i on dobro povene dodati rižu i malo je popržiti.
Zaliti vinom i kad ispari početi podlijevati vrelom juhom, ali u manjim količinama. Ne dodavati slijedeću dok se prethodna nije upila...
Posoliti, popapriti i ja uvijek jedan dio tikve skašim i dodam u rižu, ali i ne mora... vi po svom ukusu.
Umiješati preostale popržene kockice tikve ( ostaviti opet nekoliko za na vrh staviti ), nasjeckani peršin, dodati sir...
Umiješati preostale popržene kockice tikve ( ostaviti opet nekoliko za na vrh staviti ), nasjeckani peršin, dodati sir...
Miješati na ugašenoj ploči dok se ne otopi...
Umiješati maslac i veći dio parmezana pa ostaviti poklopljeno nekoliko minuta...ja ne izdržim počnem jesti odmah...
Još da dodam ... ako volite muškatni oraščić, dodajte prstohvat na kraju, obavezno svježe mljevenog papra, a i malo maslinovog ulja...
Još da dodam ... ako volite muškatni oraščić, dodajte prstohvat na kraju, obavezno svježe mljevenog papra, a i malo maslinovog ulja...
Primjedbe
Objavi komentar