Nije glumica, stvarna je, mada tako zvuči!
SASTOJCI:
Za kore: 400 g brašna, 1 žlica octa, 6 žlica ulja, malo soli ( ne previše jer će pucati tijesto prilikom razvlačenja ), oko 2 dl vode
Vučeno tijesto: Od svih sastojaka dobro umijesiti mekše tijesto, dodajući odjednom cijelu količinu vode. Ostaviti ga da počiva pola sata, omotana prozirnom folijom.

Odležalo tijesto razvući valjkom na pobrašnjenom stolnjaku, premazati ga uljem i ostaviti tako još desetak min
Razvući ga tada koliko je moguće više i tanje, lagano vukući sa svih strana...
NADJEV:
Sastojci:
Pola kg bundeve, 1 glavica crvenog luka , sol, puno papra , nekoliko žlica ulja.
Bundevu naribati...
...luk naribati, posoliti, popapriti, dodati ulje i sve izmješati...
Rasporediti nadjev na razvučeno tijesto kako se vidi na slici ...
Zarolati pomoću stolnjaka na kojem je razvučeno ... rezati ili svinuti u krug i slagati u nauljen lim ... premazati uljem i peći na 200°C oko pola sata...do željene boje!
Primjedbe
Objavi komentar