Pileća prsa s gljivama





Sastojci: 
1 veća pileća prsa bez kosti, 200 g gljiva, po mogućnosti sušenih, 2 češnja češnjaka, 60 g maslaca, može i malo više, 2 dl bijelog vina, 2 žlice brašna, 1 žličica crvene paprike za boju, sol, papar, ulje i malo vlasca ili zelenog luka ili peršin.


Priprema: 

Prsa narezati na komade debljine oko 1 - 1,5 cm i to po užem dijelu - okomito na vlakna. Posoliti i uvaljati u brašno. Pržiti zlatno - karamel s obje strane i izvaditi. 


Na istu tavu dodati još malo ulja ako treba i popržiti narezane gljive . Ako su sušene onda ih prethodno narezati i namočiti u vodi. Vodu sačuvati i njome zalijevati odreske...Poprženim gljivama dodati crvenu papriku i usitnjeni češnjak . Kad zamiriše uliti malo vode ili juhe, kako bi se otopio sav karamel s dna tave i koji daje okus cijelom jelu... 


Vratiti odreske i zaliti vinom. Kad vino ispari doliti po malo vode, juhe ili vode u kojoj su se namakale sušene gljive...ponoviti to nekoliko puta. Kad umak postane jednoličan i sjajan dodati maslac i pustiti da se otopi ... umiješati ga u umak i maknuti... 


Soliti i papriti po ukusu!


Za prilog najbolje da skuhate široke rezance kao i ja ... pospite svježe sjeckanim percima vlasca, zelenog luka ..peršina.  


Uživajte!




Primjedbe