PEPELJUGINA BUNDEVA...


Ne čekajte princa i zlatnu kočiju...Pripremite sami svoju bundevu! Uživajte u svakom zalogaju ove lijepe i bajkovite , jesenje priče!


SASTOJCI:
1 buča srednje veličine i lijepog oblika, po mogućnosti ovakvu kao ova na slici - PEPELJUGINU BUNDEVU, 



1 veći crveni luk , 2-3 čena bijelog luka, grančicu ružmarina, maslinovo ulje, sol , parmezan , vrhnje za kuhanje, sok pola limuna, makaroni.

PRIPREMA: 

Zarezati buču malo ispod vrha i taj dio ostaviti za poklopac, ali odvojiti dio mesa s njega! Odstraniti sjemenke i skinuti što je moguće više mesa sa stijenki buče... Meso buče narezati na kocke, posoliti i nauljiti. Uljem premazati posudu za pečenje...  http://www.surlatable.com/product/PRO-1953421/Emile+Henry+Modern+Classics+Rectangular+Baker i u sredinu staviti buču . Posoliti je i nauljiti iznutra. Okolo rasporediti narezani dio i luk na režnjeve . Dodati i češnjak u kori i grančice ružmarina. U posudu staviti i poklopac da se neko vrijeme peče i izvaditi ga jer je tanji i može se raspasti ... Peći na 200°C dok ne dobije lijepu boju...



Skuhati tjesteninu! Odvojiti nekoliko kockica pečene buče, a ostatak samljeti štapnim mikserom, dodati pečeni češnjak i vrhnje za kuhanje ...ne previše!
Umiješati u skuhane i ocijeđene makarone, ali i dio vode od kuhanja da ne bude pregusto!
Sve izmješati, dodati sok limuna, posuti ribanim sirom i nakapati još malo svježeg maslinova ulja... 



Makarone servirati u pečenoj zdjeli - buči...



Uživajte!





Primjedbe