Miris ovih lijepih rolica širio se danas izvan moje kuhinje...ulicom MISIR...
MISIR je ulica u koju se slijevaju i kojom teku mirisi moga djetinjstva i mirisi najukusnijih hercegovačkih jela. Nepresušna je to rijeka čiji valovi zapljuskuju, bude i potiču maštu...
SASTOJCI:
Patlidžani, kriške mesnate slanine ili šunka, kriške sira, bilo koji topivi, umak od rajčica, maslinovo ulje , sol , mini rajčice, grančica ružmarina.
PRIPREMA:
Patlidžane narezati na kriške oko 4 mm debele, premazati ih uljem i peći na dobro zagrijanoj rebrastoj tavi... kratko, da samo dobiju boju.
Posoliti i kad se malo ohlade na svaku staviti po krišku slanine ili šunke i sira... zarolati i s obje strane nožem odrezati dio da se dobije pravilan oblik...
Na dno posude za pečenje... http://www.surlatable.com/product/PRO-1953538/Emile+Henry+Modern+Classics+Square+Baker staviti umak od rajčica - šalšu i poredati roladice.
U svaku još utisnuti po jednu mini rajčicu, preliti maslinovim uljem i dodati grančicu ružmarina .
Peći 15-20 min u zagrijanoj pećnici na 200 °C 15 - 20 min.
Primjedbe
Objavi komentar