1 kg zrelih rajčica ili pelate iz limenke, 1 luk, 2-3 češnja češnjaka, 1 žlica šećera, maslinovo ulje, sol i papar po ukusu, svježi bosiljak ili peršin, mini rajčice
DODATAK:
mesnata panceta, makaroni ili neka druga tjestenina po želji
PRIPREMA:
Sve sastojke narezati i složiti u posudu za pečenje... http://www.surlatable.com/product/PRO-1238898/Oven+to+Table+Stoneware+Bakers+Sets+of+2
Nakapati maslinovim uljem i staviti peći u zagrijanu pećnicu.
Peče se dok ne dobije malo tamniju boju ...oko pola sata na 200°C...
Odvojiti nekoliko pečenih rajčica sa strane , a ostatak propasirati ili smiksati štapnim mikserom...
Umak posoliti i ako je još kiselo dodati šećera i malo svježeg maslinova ulja, ja volim kad je onako malo slatkasta, a vi po svom ukusu.
Staviti kuhati makarone u obilato posoljene vode.
Pancetu narezati na veće kriške i kratko je popržiti na malo maslinova ulja...
Dodati je na kraju kako bi ostala hrskava, dodati i pečene rajčice...
Primjedbe
Objavi komentar