Ne znam kako vi , ali ja bez graška ne znam živjeti... Spremam ga na tisuću načina i u bezbroj kombinacija... Ovog puta u društvu sočnih i mekanih junećih medaljona - šnicela!
SASTOJCI:
500- 600 g junećih šnicela, 500 g graška, 2 crvena luka srednje velika, 2 češnja češnjaka, pola vezice peršina, 2 zrele ,manje rajčice ili pelate, 1-2 dcl bijelog vina, brašno , sol , papar i ulje
PRIPREMA:
Narezati šnicele na manje komade, natući i posoliti. Provući kroz brašno samo jednom stranom i pržiti na dobro ugrijanom ulju rumeno s obje strane.
Izvaditi i držati sa strane, a na isto ulje popržiti usitnjeni luk ... neka i on zazlati . Doliti 1 dl vode i pirjati na jačoj vatri ... kad ispari dodati još vode ... miješati i ponoviti to nekoliko puta .
Kad je prilično kašasto vratiti šnicele, zaliti vinom i smanjiti vatru.
Kad vino ispari dodati grašak ...
Zatim usitnjene rajčice , češnjak i peršin...
Doliti po malo vode i kuhati na lagano dok ne omekša i meso ali i grašak...
Umak mora biti gust i sjajan i takav najbolje ide uz pire krumpir!
Primjedbe
Objavi komentar