Juha od raštike...



Ovo je nešto što vas sigurno neće privući izgledom, ali kušate li nećete prestati jesti dok vas ne zaustavi dno lonca u kojem se kuhala ova zdrava i ukusna juha!



Sastojci: 
500 g raštike, 2 krumpira, 1 manji poriluk, 3 češnja češnjaka, 2-3 kriške mesnate slanine, malo deblje, 2-3 žlice usitnjene slanine, masniji dio, 1 žlica masti, sol i papar.

Priprema: 

Listove raštike oprati i odvojiti deblji korjenasti dio. 



Skuhati u posoljenoj vodi. Ocijediti i usitniti na dasci ili multipraktiku ...  http://www.surlatable.com/product/PRO-961938/Cuisinart+3-Cup+Mini+Prep+Plus+Food+Processor+Metallic+Red ali ne da je kašasto. 


Posebno na malo masnoće popržiti kriške slanine, da zarumene s obje strane pa ih maknuti. 



U istu posudu dodati mast i usitnjenu slaninu i kratko pržiti pa dodati narezani poriluk, samo svijetliji i mekši dio. Dodati krumpir i češnjak. 



Kad češnjak zamiriše uliti 2-3 dl vode i kuhati dok se krumpir skuha...doliti vode i 2 žlice raštike i sve smiksati štapnim mikserom... 
Doliti zatim još vode, dodati raštiku i kuhati do željene gustoće...Pred kraj dodati i pržene kriške slanine i još malo češnjaka... po mogućnosti samo kratko popržena na malo masnoće! 



To je taj poseban okus koji ima ova juha!



Primjedbe