Za ovo jelo ne treba puno riječi, jer o njemu svatko sve zna i prati nas od najranijeg djetinjstva i u raznim varijantama, ali uvijek je to dobar stari GULAŠ! U ovom su uživali oni koji ga vole baš ovako i zato što su baš svi na neki način povezani s Hercegovinom , odabrati ime nije bio nikakav problem...
SASTOJCI:
700 g govedine od vrata ili flama, može i plećka, 700 g crvenog luka, 2 češnja češnjaka, zdrobljene sjemenke kima, 2 dl crnog vina, 2-3 žlice slatke crvene paprike, 1 žlica koncentrata rajčice, sol , papar , 2 lista lovora, i mažuran po ukusu.
PRIPREMA:
Na ulju popržiti narezano meso da dobro potamni... Dodati narezani luk i kad povene početi po malo dodavati vode...
...pirjati na jačoj vatri uz stalno miješanje sve dok se ne pretvori u kašicu...
Dodati papriku, zaliti vinom .
Kad ispari dodati češnjak , koncentrat rajčice, začinsko bilje...
Na laganoj vatri nastaviti kuhati sve dok umak ne postane satenast i sjajan.
Servirati uz pire krumpir, tjesteninu, rižu...
Primjedbe
Objavi komentar