ARA POGAČA...




Može biti i pizza i pita... može i torta! Ali je moja i po sastojcima od kojih je složih, najviše je pogača i to ne bilo kakva! Umijesite i pripremite odmah duplu dozu!





SASTOJCI ZA JEDNU: 
Oko 300 g tijesta za pizzu ( recept za tijesto pronaći će te tu ...  http://zlicomivilicom.blogspot.com/2015/07/tijesto-za-pizzu-u-slikama.html )  



1 dl pasirane rajčice ili šalše, 1 poriluk ( samo bijeli dio , ali može i bez ), 1 crveni luk, kriške mesnate slanine, 2-3 svježe mesne kobasice, 



10-ak mini rajčica, kockice dimljenog sira ili bilo kojeg drugog, 5-6 gljiva, listići bosiljka ili origano i nekoliko žlica maslinova ulja ...ili sve što volite !

PRIPREMA: 

Nauljiti peka papir, ja to obavezno napravim, nauljiti i ruke i razvući tijesto u željenu formu i na željenu debljinu, ali ne deblje od 1cm.  



Premazati šalšom i rasporediti sastojke, narezane na komadiće... 
Kobasicama odstraniti crijevo pa i njih rezati na komadiće i rasporediti po pogači.  



Neka rub tijesta ostane čist u širini 2-3 cm i prebaciti ga preko nadjeva prema unutra, tako da čini kao mali ukrasni rub ... Izvaditi gradela i na njih prevući pogaču skupa s papirom, naravno! Peći u ugrijanoj pećnici 15 - 20 min na 200°C ili do željene boje...a sve ovisi o pećnici!





Primjedbe