Volim janjetinu, teletinu isto... volim meso, ali od svega najviše se veselim dobro, pravilno pečenom junećem - goveđem odresku... To vam ne mogu opisati ...
Tu milinu koja vam se razlije ustima znanstvenici i struka zovu - PETI OKUS!
SASTOJCI:
1 juneći ili goveđi odrezak od vrata, senf, 1 žlica maslaca, sol, papar i ulje
PRIPREMA:
Najvažnije je odabrati lijepo prošarani vratni odrezak debljine oko 2 cm . Staviti ga u prozirnu vrećicu za zamrzivač, zavezati i ostaviti 2 dana u hladnjaku...najmanje!
Posoliti, premazati senfom i nauljiti...ostaviti 2 sata na sobnoj temperaturi...
Dobro ugrijati tavu s debelim dnom ili roštilj tavu... http://www.surlatable.com/product/PRO-1838408/OXO+Good+Grips+Nonstick+Pro+Hard+Anodized+Grill+Pan
Odrezak peći po 4 min sa svake strane ...
Na vrel odrezak staviti komad masla i pustiti da se otopi i razlije preko njega... Ili ako ste ljubitelj maslinovog ulja,
Primjedbe
Objavi komentar