Neka slike pričaju....
SASTOJCI:
4 patlidžana srednje velika, 10 kriški sira , 100 g u komadu istog ili različitog sira, 2-3 kriške starog kruha, samo meki dio, 1 vezica zelenog luka ili 1 glavica običnog, 2-3 fileta crvene pečene paprike, 1 tikvica narezana na štapiće i popržena do pola, 1 jaje ,krušne mrvice, sol , maslac ili ulje ... po želji
PRIPREMA:
Patlidžane narezati na kriške oko 5 mm debele i ispeći na roštilj tavi ili u običnoj na malo ulja. Hladne složiti na veći komad prozirne folije kako je na slici...
Posoliti.. . Složiti kriške sira, nadjev kako je pokazano i luk narezan na režnjeve i popržen......
Kruh narezati na male kockice i popžiti na maslacu da postane jako hrskav. Rasporediti ga između povrća - nadjeva. Sve preliti razmućenim jajem i pažljivo svinuti rolat. Folija na kojoj je bio služi da se dobro omota i stegne ... Zavezati krajeve i staviti 2 sata u zamrzivač.
Odmotati foliju, uvaljati u krušne mrvice i staviti u posudu za pečenje... http://www.surlatable.com/product/PRO-1383181/Italian+Baker
Staviti peći u dobro zagrijanu pećnicu na 250°C 15 min... smanjiti, nauljiti još maslinovim uljem i peći još 15 min na 200°C
Ostaviti da se ohladi desetak min i rezati na kriške.
Servirati s umakom od rajčica...
Primjedbe
Objavi komentar