UKISELJENE PEČENE PAPRIKE...



Ovo je još jedan mali biser iz moje niske zvane - zimnica! Pečene pa ukiseljene paprike i nisam sigurna jesu li nam salata, prilog ili čak glavno jelo...

SASTOJCi: 
4-5 kg paprika, 2-3 dl ulja, 8-9 dl vode, 3-4 dl alkoholnog octa, 2 žlice soli , 2 žlice šećera, 2 žlice papra u zrnu , ljuta papričica po želji

PRIPREMA: 

Paprike ispeći na jakoj vatri da dobro pocrne. Ja to radim na jednom starom rešou ili u tavi koja mi glumi ploču... Može i u pećnicu, ali paziti da ne omekšaju previše i puste vodu! 


Ispečene staviti u najlon vrećice po manji dio u nekoliko, zavezati i ostaviti dok se ohlade.  
Oguliti i očistiti od sjemenki.  


Staklenke zagrijati u pećnici na 100°C oko 15- 20 min... Filete paprika složiti u ohlađene staklenke. Pomiješati vodu, alkoholni ocat , sol i šećer ... miješati dok se otopi sol i šećer i uliti u svaku staklenku do 1 cm ispod vrha. Između fileta staviti zrna papra i komadiće ljute papričice . 


U malo vode i octa otopiti 4-5 zrnca konzervansa po svakoj staklenci i po žlicu dvije dodati u svaku. 


Pokriti komadićem celofana i zavrnuti poklopcem . Od ove količine se dobije isti broj staklenki koliko je i bilo kg paprika - otprilike 4-5 staklenki od 1 kg. I savjet ...ne ih nabijati previše jer tekućina mora biti između svakog fileta... ali ne da su i poluprazne.


Primjedbe