Muče vas macaronsi? I izazivaju istovremeno! Odbacite strah od neuspjeha i priuštite sebi to francusko čudo. Sve je to samo kemija, vaš osjećaj za mjeru, malo sreće i spretnosti, što i inače trebate ... čak i pri izradi najjednostavnijih slastica. Sretno!
Sastojci:
PRVA SMJESA:
125 g badema
125 g prah šećera
1 bjelanjak oko 40 g, koja su bila 24 sata na sobnoj temperaturi
boja
ZA DRUGU SMJESU:
110 g kristal šećera
bjelanjak od 40 g, kao i u prvoj smjesi sobne temperature
4 žlice vode
PRIPREMA:
Prva smjesa:
->Bademe i prah šećer samljeti u mlincu za kavu da bude kao puder ( od ove količine trebala bi biti 4 mlinca )
->Bjelanjak samo žlicom izmiješati
->Prosijati i izmiješati s bjelanjcima ( prilično je gusto ali povezana smjesa )
->Dodati željenu boju ili ostaviti bijele
Druga smjesa:
->Staviti šećer i vodu na ploču i kuhati dok se ne pretvori u prozran sirup
->Izmiksati bjelanjak do pola i početi dodavati vreli sirup u mlazu
->Miksati još minutu - dvije dok se smjesa ne zasjaji
->Sada spojiti ove dvije smjese u jednu i to najobičnijom žlicom
->Onog trenutka kad je smjesa toliko mekana da pada iz žlice kao lava prestanite dodavati ovu drugu
->Uzimati po punu malu žlicu smjese i redati na pek papir ili ako imate na ovakav silikonski podložak... http://www.surlatable.com/product/PRO-1052786/Lekue+Macaron+Kit u većim razmacima
->Ostaviti da se suše na zraku 40 minuta i peći na 150°C 10 -12 min u zatvorenoj pećnici ( ja sam pekla tako )
->Izvaditi i ostaviti da se u limu ohlade
GANACHE
100 g bijele čokolade i 30 ml vrhnja za šlag otopiti na pari i u hladno dodati 3 žlice marmelade od naranče....Spojiti po 2 i uživati...
Primjedbe
Objavi komentar