SAN 1975...



Ovako je izgledao tiramisu davnih sedamdesetih u hotelu PARK. Obećala sam tada isti mladiću koji me uveo u ovaj, gastro svijet i učinio ovisnom o tim slatkim i slanim čudima...Ovisnost je postala ljubav, a mladić moj muž kojemu je ovo poseban dar!




SASTOJCI: 
300 g piškota, jaka crna kava  

ZA KREMU: 
5 žumanjaka, 5 žlica šećera u prahu, 1 vanil šećer, 500 g maskarponea, 1 dl likera amaretto, 300 ml vrhnja za šlag, malo soli, gorki kakao i čokolada u prahu

PRIPREMA: 


Miksati žutanjke sa šećerom u svijetlu kremu i staviti na paru da se kuha 5-6 min...

U hladno umiješati maskarpone i pola količine likera...Miksati dok ne postane fina krema. 
Istući i vrhnje za šlag pa i njega umiješati ručnom miješalicom....http://www.surlatable.com/product/PRO-637942/Kuhn+Rikon+Bubble+Whisk

Na dno podloška posuti kakao iz cijedila i složiti u kavu i liker namočene piškote...namakati ih samo s jedne strane i namočenom okrenuti prema gore...

Premazati 1/ 3 kreme i prekriti drugim dijelom piškota. 

Preko njih nanijeti preostalu kremu i ostaviti u hladnjak do sutra...



Prije posluživanja posuti čokoladom u prahu i preko tanki sloj kakaa...











Primjedbe