SASTOJCI:
400 g krumpira, 300 g mekog brašna, 3 žlice škrobnog brašna, pola kocke kvasca, 1 jaje, 4 žlice šećera
kora limuna, 50 g masla, malo soli, ulje za prženje, prah šećer za posipanje, šareni bomboni, 2-3 žlice meda, 4 žlice rakije
PRIPREMA:
Skuhati krumpir u kori...
->Oguliti i protisnuti ga - pasirati! ... http://www.surlatable.com/product/PRO-686154/Sur+La+Table+Mini+Food+Mill
->Prosijati brašno
Kvasac izmrviti u malo toplog mlijeka i šećera
->Dodati jaje, maslac sobne temperature, šećer i nadošli kvasac
->Dodati i 4 žlice rakije pa umijesiti tijesto, kao za njoke ( malo je tvrđe ali ne previše )
->Ostaviti ga na toplo da naraste dvostruko
Na pobrašnjenoj dasci oblikovati valjke debljine malog prsta i duge oko 12 cm
->Spojiti ih u prsten i malo pritisnuti da se zalijepe krajevi
->Ostaviti ih 20-ak min, neka se malo dižu
->Pržiti kao fritule u zagrijanom ulju ali s tom razlikom da se ove prži na najjačoj vatri i vrlo kratko
->Neprestano ih okretati da jednako dobiju boju sa svih strana
->Odmah vaditi na upijajući papir
->Dok su još topli uvaljati u šećer
ILI
->Kad se ohlade premazati medom i posuti šarenim bombonima
Primjedbe
Objavi komentar