Pozovite društvo na pizzu... zanijemit će vidjevši lazanje...
SASTOJCI:
brašno, špinat, cikla, jaja, šunka, sir, ribani parmezan, gljive, sol, umak od rajčice ( šalša ) - recept za nju možete pronaći tu .... http://zlicomivilicom.blogspot.com/2015/08/savrsena-salsa-umak-od-rajcica.html , origano
PRIPREMA:
TIJESTO
->1-2 cikle oguliti, narezati na kriške i skuhati
->protisnuti kroz pasirku... http://www.surlatable.com/product/PRO-686154/Sur+La+Table+Mini+Food+Mill ili samljeti štapnim mikserom skupa s jednim jajem i malo brašna
->to umijesiti s prosijanim brašnom i malo soli u tvrdo tijesto
->Omotati prozirnom folijom i ostaviti pola sata
->Isto napraviti i od špinata, samo što špinat ne treba kuhati tako dugo (samo 2-3min)
->odmah ga ohladiti u ledenoj vodi, da zadrži finu boju
->Tijesto razvaljati tanko 2 mm
->Rezati kvadrate 10 x 10cm - LAZANJE!
->Kuhati ih u kipućoj i posoljenoj vodi 3-4 min
->vaditi na krpu da ostanu ravne
->kad se ohlade slagati s nadjevom
NADJEV
->Napraviti šalšu ili uzeti pasiranu rajčicu
->popržiti gljive
Slagati:
->red lazanje, red nadjeva , kriške sira, šunke
->posuti parmezanom i origanom
->Zapeći u jako ugrijanoj pećnici 15 - 25 min ili dok se sir ne otopi...
Primjedbe
Objavi komentar